Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΟΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ & ΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ

 


                                               Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Θέμα: « Σχετικά με τα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια και τα διορισμένα μέλη τους»


Οι Σύλλογοί μας λαμβάνοντας υπόψη:

   1.Το συντριπτικό ποσοστό 95% αποχής από τις ψευδοεκλογές της 7ηςΝοεμβρίου 2020 για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια καθώς και τις παραιτήσεις πριν από τις εκλογές όλων των ψηφοδελτίων για ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ.

  2.Την αγνόηση της βούλησης των εκπαιδευτικών για τη συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων σύμφωνα με τις θέσεις της ΔΟΕ.


Κανένα αποτέλεσμα των ψευδολόγων δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Η διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη. Δεν υπάρχουν «εκλεγμένοι» αιρετοί και κάθε απόπειρα ορισμού τους είναι παράνομη. Οι αιρετοί είναι ήδη παραιτημένοι και ο  εκβιασμός δε θα περάσει!

Στη νέα πρόκληση του Υπουργείου Παιδείας όλοι οι εκπαιδευτικοί απαντάμε με ενότητα. Κανείς διευθυντής, κανείς εκπαιδευτικός να μη δεχθεί να στηρίξει τα κυβερνητικά σχέδια, να συμμετέχει σε αυτά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

  3.Την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ  με την οποία καλούσε:

α) Τους «εκλεγμένους», που ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου.

β) Τους συναδέλφους να μην υποβάλλουν αιτήσεις, ούτε για τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων και σε περίπτωση που ορισθούν από τη Διοίκηση να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους και να απέχουν από τις συνεδριάσεις.

γ) Τους Συλλόγους Π.Ε. να προχωρήσουν στη διαγραφή από τα μητρώα τους όσων δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και των τοπικών συλλόγων.

Είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ) πουθενά στη χώρα, ούτε στην περιφέρεια (ΑΠΥΠΣΕ). Αυτά που συνεδριάζουν με τον τίτλο «υπηρεσιακά συμβούλια» είναι δοτά συμβούλια αποτελούμενα αποκλειστικά από διορισμένους με πολιτική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών δεν τα αναγνωρίζει ως συμβούλια ούτε αυτά, ούτε τις αποφάσεις τους.

 

Με βάση τα παραπάνω καλούμε:

 

     --Σε παραίτηση τα διορισμένα μέλη του δοτού ΠΥΣΠΕ Διεύθυνσης ΠΕ εκπαίδευσης Φωκίδας που αποτελεί μονόδρομο ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ενάντια στον παραλογισμό των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2020 για την συγκρότηση  ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ .

    --Τα ίδια ακριβώς καλούμε να πράξουν και οι αντίστοιχοι συνάδελφοι/ισσες στο ΑΠΥΣΠΕ της Στερεάς  Ελλάδας .

Σε περίπτωση που η διοίκηση ενεργοποιήσει το κατάπτυστο άρθρο 123 του ν. 4763/2020 με το οποίο  καλέσει να γίνουν αιτήσεις εκπαιδευτικών για να τοποθετηθούν στη θέση των παραιτημένων μελών, καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να γυρίσουν την πλάτη και κανείς να μην υποβάλει  αίτηση για να καταλάβει τη θέση των παραιτηθέντων.                                                                                                          

 Δεν νομιμοποιούμε τα αποτελέσματα της εκλογικής παρωδίας της 7ης Νοεμβρίου. Δεν αναγνωρίζουμε την νομιμότητα, την λειτουργία και τις αποφάσεις των δοτών συμβουλίων που κατασκεύασε η κυβέρνηση:

1.                  Απαιτούμε την παράταση της θητείας των αιρετών που αναδείχθηκαν το 2018, μέχρις ότου οι υγειονομικές συνθήκες επιτρέψουν την ασφαλή διεξαγωγή της δια ζώσης εκλογικής διαδικασίας.

2.                  Να  καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική Υ.Α. (Φ.350/52/139940), όπου προβλέπεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Άμεση κατάργηση του νόμου 4763/2020 για την επαγγελματική εκπαίδευση και του σχετικού άρθρου 123 που επιτρέπει τον διορισμό δοτών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά συμβούλια.

ΟΙ  ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ,  ΔΕΝ  ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ!!!

                    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!

 

ΓΙΑ ΤΑ ΔΣ  ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

 

                                                                    ΚΩΤΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

                                                                    ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ