Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ - ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ

Ύστερα από τον επιτυχή αγώνα πέρυσι της ΔΟΕ απέναντι στην Αξιολόγηση (εσωτερική- εξωτερική) --έτσι και φέτος Στηρίζουμε-Συνεχίζουμε τον αγώνα σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΔΟΕ (Αρ.Πρωτ 1856/15-09-2021) Αρ.Πρωτ:1862/17-09-2021 έγγραφο ΔΟΕ) για την Απεργία-Αποχή και την αποτροπή της υλοποίησης της αντιδραστικής Αξιολόγησης.

            Σε μια λοιπόν εκπαιδευτική πραγματικότητα καλούμαστε μέσα από μια σειρά ποσοτικών δεικτών να μιλήσουμε για το σχολείο μας και τις αδυναμίες του, χωρίς καμία δέσμευση της άλλης πλευράς για στήριξη των οικονομικών, των υποδομών και των λειτουργιών του δημοσίου σχολείου. Καλούμαστε λοιπόν να συναινέσουμε στη σύγκριση- κατηγοριοποίηση των σχολείων και στο επερχόμενο κλείσιμο πολλών απ΄αυτά.

            Δεν μπορούμε να πάρουμε μέρος σε αυτήν την αξιολόγηση κι όχι μόνο γιατί δεν πιστεύουμε στα κουτάκια του υπουργείου, του ΙΕΠ, του ΟΟΣΑ… Διότι δε συμφωνούμε με το σχολείο- επιχείρηση, που όλα είναι μετρήσιμα, νοοτροπία που θα συντελέσει και στον ανταγωνισμό με τα άλλα και στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών στο εσωτερικό του κάθε σχολείου. Δε μας έχει πείσει καμία εξωτερική αξιολόγηση, που θα ακολουθήσει την αυτοαξιολόγηση, ότι γίνεται για το καλό της εκπαίδευσης..

            Κι έτσι είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μαζί όπως και πέρσι να πούμε Όχι γιατί φοβόμαστε ατομικά. Αλλά γιατί ξέρουμε ότι το επόμενο βήμα είναι να μπουν επίσημα οι εταιρείες στη χρηματοδότηση των σχολείων και κάποια σχολεία να κλείσουν. Και ότι για να γίνει αυτό κάποιοι θέλουν να μας κλείσουν το στόμα. Κι όμως δε φέρουμε την κύρια ευθύνη για την κατάσταση στην εκπαίδευση. Άρα καλούμε την πολιτική ηγεσία να ενισχύσει τη δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση και όχι να μας αντιμετωπίζει σαν υποτακτικούς της.

            Όσο για τις απειλές τους, θα τις αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί. Καλούμε τους γονείς να συναισθανθούν την αγωνία μας για την επιβίωση του δημόσιου σχολείου. Πολλοί απ΄αυτούς ήταν μαζί μας  όλα αυτά τα χρόνια στους αγώνες για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο. Με την ενότητα και την αποφασιστικότητα μπορούμε να καθορίσουμε ΕΜΕΙΣ τις εξελίξεις.

            Και κάτι τελευταίο: η Αντιγόνη κάποτε υπερασπίστηκε το Δίκαιο πολεμώντας ένα άδικο νόμο. Δεν αντιλαμβάνονται οι ηγήτορες μας ότι το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία είναι υπεράνω των πρόσκαιρων οικονομικών σχεδιασμών τους;  

                                    ΟΛΟΙ /  ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ