Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021


ΘΕΜΑ: «Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς»

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

   Μια καινούρια σχολική χρονιά ξεκινά και ευχόμαστε να είναι ήρεμη και δημιουργική. Μια χρονιά η οποία ελπίζουμε να γίνει με δια ζώσης μαθήματα όπου μαθητές και δάσκαλοι θα βρίσκονται στο γνώριμο σχολικό τους χώρο και θα επιτελούν το έργο τους δίχως τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την πανδημία του κορωνοϊού.

    Να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλες/όλους τους νέους συναδέλφους που έχουνε διορισθεί φέτος, καθώς και στους συναδέλφους αναπληρωτές για την πρόσληψή τους με την ελπίδα να είναι η τελευταία χρονιά ευρισκόμενοι στην εκπαίδευση με αυτό το καθεστώς.

   Ξεκινώντας τη νέα χρονιά ας μην μπούμε στη λογική των διακρίσεων μεταξύ των συναδέλφων (εμβολιασμένου – ανεμβολίαστοι) που μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στη σχολική πραγματικότητα. Όπως επίσης  και σε πρακτικές οι εκπαιδευτικοί να πληρώνουν από την τσέπη τους τα διαγνωστικά τεστ προκειμένου να εισέρχονται στα σχολεία για να εργάζονται.

   Είναι ξεκάθαρο πως η πολιτεία πρέπει να παρέχει δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους) προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ορθότερα την πανδημία, ώστε μαθητές και δάσκαλοι να βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας όλη τη χρονιά.

    Τελειώνοντας ας ευχηθούμε το σχολικό έτος 2021-2022 να είναι χρονιά επιστροφής στην κανονικότητα της σχολικής ζωής.